Δημιουργία Blog!

Δημιουργία Blog!

Τι είναι τα Blogs;

Τι χάνει η επιχείρησή σας, που δεν έχει blog;

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και δωρεάν ένα blog;

Τα Blogs είναι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, προσανατολισμένες στην προβολή άρθρων. Μπορούν να δείχνουν σαν κανονικές ιστοσελίδες, η διαφορά τους είναι ότι περιέχουν πληροφορίες γύρω από κάποιο θέμα ενδιαφέροντος, αντί να προωθούν κάποια επιχείρηση ή προϊόν.

Παραδείγματα: http://blog.bochery.co.uk/, http://www.anodikiporeia.gr/blog .

Παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με διάφορα θέματα, με ένα φιλικό και προσιτό για αυτούς τρόπο.

Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν blog, μειονεκτούν. Μειονεκτούν γιατί κάποια ανταγωνιστική επιχείρηση θα έχει, θα το λειτουργεί και έτσι θα αποκομίζει εκείνη όλο το μερίδιο των χρηστών που αναζητούν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι θα γνωρίζουν τους ανταγωνιστές σας και δυστυχώς όχι εσάς.

Ένα επίσης σημαντικό όφελος που παρέχουν τα Blogs είναι ότι βοηθούν τις ιστοσελίδες να ανέβουν υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης! (Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα). Πλέον οι μηχανές αναζήτησης είναι το κύριο εργαλείο εύρεσης πληροφοριών, έτσι γίνεται απαραίτητο να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας ψηλά όταν ένας χρήστης αναζητά πληροφορίες σχετικά με εσάς για να μπορέσετε να έχετε μία σημαντική ροή υποψήφιων πελατών.

Πέρα από αυτά, τα οφέλη είναι πολλαπλά εάν σκεφτεί κανείς ότι οι καταναλωτές εμπιστεύονται πλέον τις επιχειρήσεις που προσθέτουν αξία στα προϊόντα και υπηρεσίες που αγοράζουν. Ένα blog μπορεί να το πετύχει αυτό, παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές εντελώς δωρεάν. Με αυτό τον τρόπο, γίνεστε «Αυθεντίες» στα μάτια των καταναλωτών και έτσι σας εμπιστεύονται πιο εύκολα.

Πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα blog;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε αυτόν που θεωρούμε τον πιο εύκολο για κάποιο αρχάριο χρήστη.

  1. Μπείτε στο http://blogger.com/ και συνδεθείτε δημιουργώντας ένα λογαριασμό Google.
  2. Πατήστε στο κουμπί «New Blog» ή «Νέο Ιστολόγιο» εάν χρησιμοποιείται την ελληνική έκδοση.
    Blogger Screenshot 1
  3. Στη συνέχεια πληκτρολογείτε την επικεφαλίδα του Blog σας, την διεύθυνση που θέλετε να έχει της μορφής ονομα.blogspot.com , επιλέγετε από τα έτοιμα σχεδιαστικά και είστε έτοιμοι!Blogger Screenshot 2

Στη συνέχεια θα σας προχωρήσετε στο περιβάλλον διαχείρισης του blog. Εκεί μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε άρθρα καθώς και να δείτε την επισκεψιμότητα που έχει το blog σας και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.Blogger Screenshot 3

Καλή εφαρμογή!

arapogiannis
g.arapogiannis@gmail.com